plan on weerwoord

plan kruutntoone plays (with Isabelle Bats !) on the weerwoordfestival in de Balie in Amsterdam on behalf of radio oltranzista, tuesday ,januari 29.

“naakt en grotesk
voor mijn spiegel
mijn hemd zwaaiend boven mijn hoofd”

Hoewel we ervoor kiezen om weer in kleine bezetting te spelen (leve de vrijheid!) zullen we ook een paar dingen uit het ‘Yoorsproject’ spelen. Onze laatste cd was ge├»nspireerd door het werk van schrijver en beeldend kunstenaar Jan Yoors, die zich op twaalfjarige leeftijd bij een kumpania van “zigeuners” voegde. De Belgische dichteres Isabel Bats -ook te gast op Weerwoord- deed mee op die cd en is er dinsdagavond ook!
Als extra dichterlijke vrijheid baant Plan Kruutntoone zich met Lukas Simonis een muzikale weg door, onder, langs en onderlangs William Carlos Williams.

Comments are closed.