pas maar op want deze tas is van zorro(en zorro houdt van mij)

Albums
Solo (2023)
..Zorro houdt van mij(’20)
Wat doen de handen (’17)
Als alles er af is (2013)
Een mooi pak (2007)
Gelijktijdigwiel (2001)
HumpaComa (1998)
 
bandcamp

Als in een hedendaagse Histoire du Soldat zwerven Plan Kruutntoone en Reinier van Houdt langs de ongeschuurde randen van gaten in gipsplaat, in een gevaarlijke wereld thuis, gratis witte broodjes accepterend en lerend van Stravinsky en Sonic Youth. Met Garsjin en de Rode Bloem en met Rosa, de achterlijke alt/het orgeltje. En met Chleb, de zanger met de stem van hout.
pas maar op want deze tas is van zorro bewijst het effekt van magisch denken en levert zo de altijd noodzakelijke bescherming.

(….en zorro houdt van mij) is de herhaalde en zelfovertuigende spreuk voor wie daar toch niet helemaal op durven vertrouwen….

Het is de zesde plaat van Plan Kruutntoone, deze keer met Reinier van Houdt, de zachtste en krachtigste pianist die ze konden bedenken.

Opgenomen met meester- producer Dolf Planteijdt in Haute Roche at “vache –a – louer”. Gemasterd door Zlaya at Loud. “Zorro” komt uit als 180 grams LP in een handgetekende hoes(- nou ja, ontwerp), met download, en als cd. ( dl en cd allebei met twee extra tracks!) Bij Escrec! Een van de mooiste labels in Nederland! (catalogus nr. 69. te koop via bandcamp)

Monologen en brieven, het zorgvuldig rangschikken van voorwerpen, de inspectie van het gesticht, herinneringen aan zwemmen in buitenwater …. nee! zo niet.
wel werkten mee: Jurgen Veenstra (o.a. Avery Plains) en Margijn Bosch (t barre land) die hun stemmen leenden. en Tijn Kortekaas die samen met Matteo Naaldberg de hoes leverde.

plan kruutntoone is op deze plaat:
chris muller: slagwerk, motortje, pijpverlenging
bas alblas : alle bassen en trombone
hansko visser: gitaren, Rosa, Chleb, teksten en pianopartituren
en natuurlijk reinier van houdt: piano, accordeon en Chleb.

Mede namens het olympisch comite en de voltallige regering in ballingschap en isolatie! En met de wens dat Zorro ook voor jullie zorge!

Hansko

>> The new album will be called ‘Pas maar op want deze tas is van Zorro (en zorro houdt van mij) / Watch out because this bag belongs to Zorro (and Zorro cares for me)’. On the album, Plan Kruutntoone worked together with Reinier van Houdt (piano) and Dolf Planteijdt, producer.

zorro

zorro

The album stands out by bringing together Plan Kruutntoone’s music with pieces for piano written by Hansko. The notes bind it, as do text fragments of Sasja Sokolov, Garshin and Hansko. Jurgen speaks as Chleb sings.

Pas maar op want deze tas is van Zorro’ will be released on the Esc.rec label as 12-inch vinyl with a download. And as a cd, with two extra tracks, featuring Dutch actress Margijn Bosch. The Garshin text fragments are taken from ‘sobranie socineija’ in a translation by Hansko. In ‘Rosa’ Hansko cites ‘school voor gekken’ by Sasja Sokolov.