a paper monument for the paperless

Ik liep in Amsterdam tegen het project van Domenique Himmelsbach De Vries en anderen aan: a paper monument for the paperless. En was geraakt door de mooie houtsnedes om mensen op de vlucht, in te bedden in iets van geborgenheid: de portretten van afgewezen asielzoekers kunnen in de openbare ruimte opgehangen worden, om ze zo een gezicht te geven; te laten zien dat het ook mensen zijn. Bij de mensen blijven.

Zelf hing ik de portretten thuis en in de gemeenschappelijke oefenruimte en studio in Utrecht en Groningen. Foto’s daarvan staan weer in onze ‘openbare ruimte’; als je goed kijkt zie je ze in de banner hier voorbij komen.

Ze inspireerden me om voor de plaatpresentatie in Amsterdam zelf lino’s te snijden en deze links te delen.

Bekijk het project: in het Nederlands | in het Engels | site | interview

Daar kun je ook de kranten met de portretten bestellen.

Comments are closed.